torsdag 21 mars 2013

Applåder från Frötuna


Vi hade varit på två skolor i Norrtälje med vår workshop SkrivGlädje. Det var måndag. Vi hade åkt tunnelbana och åkt tunnelbana igen, vi hade åkt buss och buss igen. Det var tolv grader kallt när vi gick hemifrån.

 Vi hade varit på Kvisthamra skola och därifrån tagit taxi till Frötuna skola. Vi sa till läraren när vi hoppade in i den väntande taxin att vi kände oss som rockstjärnor. Den långa morgonresan var långt borta, taxichauffören var vänlig och vi var uppfyllda av barnens berättelser.

 En workshop på förmiddagen och en på eftermiddagen. Nu var vi på väg hem.  Och vi hade fått applåder.

 Det var alldeles i slutet när vi sa hejdå till femteklassarna i Frötuna skola. En kille räckte upp handen och sa att han tyckte att alla skulle ge oss, Eva och mig, en applåd. Och så gjorde de det. Där stod vi och log och log och snön hade börjar falla och sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle säga.

 På vägen hem satt vi och pratade om inspirationsboken som vi håller på att skriva. Vi funderade på övningarna i klassrummet när eleverna gjorde statyer utifrån teman och sedan samlade ord. Hur lyckat det blev i båda klasserna. Vi pratade om att vi var så trötta på ditvägen, att vi hade hoppats att vi skulle få energi av eleverna och att vår önskan hade gått i uppfyllelse.

 Snön fortsatte att falla hela vägen hem. Vi åkte buss och vi åkte buss igen. Vi åkte tunnelbana och vi åkte tunnelbana igen.  Men inuti kände vi oss som rockstjärnor.

 
                                                                                                                             /Gunilla

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar